Viihdekeskus Cosmic kokonaan Väänäsen haltuun

Viihdekeskus Cosmic kokonaan Väänäsen haltuun

Viihdekeskus Cosmic on siirtynyt 2.4.2015 tehdyn osakekaupan myötä kokonaisuudessaan Tomi Väänäsen omistukseen. Aki Lindroos jää viiden vuoden osakkuuden jälkeen sivuun yhtiöstä sekä hallituksesta ja keskittyy työtehtäviinsä Helsingin suunnalla.

Omistusmuutoksen yhteydessä Tomi Väänänen siirtyy Cosmicin toimitusjohtajaksi. Entinen toimitusjohtaja Mika Saastamoinen kehittää jatkossa pääasiallisesti Joensuun Liikuntakeskuksen toimintoja, jonka toimitusjohtajan tehtäviä hän on hoitanut Cosmicin rinnalla. Saastamoinen jatkaa myös Cosmicin palveluksessa hallintotehtävissä. Muutoksella selkeytetään molempien yhtiöiden tehtävänkuvia.

Tomi Väänäsen vastuulla Cosmicissa ovat yritysasiakkuudet, yhteistyökumppanuudet, hallinto sekä ravintolan, keilailun ja biljardin kehittäminen. Viihdekeskuksen ravintola- ja hallitoiminnoista vastaa alusta saakka mukana ollut ravintolapäällikkö Laura Kuronen. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat käytännön pyörittämisen lisäksi tapahtuma-illat, henkilöstöasiat sekä ravintolan kehittäminen.

Rakkaudesta lajiin

Uuden toimensa myötä Väänänen palaa juurilleen, sinne mistä mainostoimistomaailmaan hyppäsi 20 vuotta sitten. Keilailun nuorten maailmanmestari oli peruskoulun jälkeen ammattikeilaaja lähes kymmenen vuotta ja tunteja keilahallissa kertyi varmasti ainakin täyden työviikon verran joka viikko. Mainostoimisto Fabrikin perustamisen myötä keilailu alkoi jäädä taka-alalle. Väänänen toimi Fabrikin toimitusjohtajana 15 vuotta, aina vuoden 2011 alkuun saakka. Tällä hetkellä Väänänen on Fabrikin ja Cosmicin lisäksi omistajana viidessä muussa osakeyhtiössä ja toimii kaikkien niiden hallituksissa. Välivuodet mainostoimistotyön jälkeen ovat kuluneet kiinteistösijoittamisen sekä omistamien yrityksien kehittämisen parissa.

– Viime syksyn ja kuluneen talven aikana mielessä alkoi muhia ajatus siitä, että jospa kuitenkin alkaisi kehittämään itselle sydäntä lähellä olevaa keilailua – harrastusta, joka on minulle antanut käytännössä kaiken, Väänänen toteaa.

– Hallilla pistäytyessäni huomasin, että mikään ei tunnu niin hienolta kuin nähdä ihmisten elämyksiä ja onnistumisen riemua, kun edes yksi keila kaatuu.

– Keilailu ei katso ikää tai sukupuolta ja sopii siksi jokaiseen työyhteisöön tai kerhotoimintaan. Jatkossa tulemme panostamaan lisäksi enemmän alkeiskursseihin sekä juniorikeilailuun, Väänänen jatkaa.

Tapahtumien myynnin Väänänen on ottanut omalle vastuulleen. Jatkossa yritystapahtumiin on myös mahdollisuus saada keilailun opastusta maailmanmestarin opeilla.

– Yritystapahtumien pitopaikaksi Cosmic on helppo valinta, kun keilailu ja biljardi sopivat lajeina kaikille. Tarjoilut ja jälkilöylyt Cosmicin
saunaosastolla onnistuvat suuremmallekin ryhmälle.

Keilailun ja biljardin lisäksi Cosmicin ravintolatoimintoja viedään jatkossa enemmän ruokapuolen suuntaan. Väänäsen mukaan tavoitteena on rakentaa koko perheen viihdekeskus, jossa viihtyy helposti useammankin tunnin.

Lisäksi työpöydällä on jo erillisen kesäterassin ja sen oheistoimintojen suunnitelmat.

» Takaisin